Home » Instalatii si linii procesare » Instalatii de pasteurizare lapte si smantana

Instalatii de pasteurizare lapte si smantana

Instalațiile de pasteurizare sunt destinate tratamentului termic al următoarelor produse:
•    lapte;
•    smântâna;
•    iaurt;
•    înghețată;
•    sucuri;
•    alte lichide cu densități similare.
 
Capacități: între 1000 l/h ÷ 20.000 l/h
 
Instalațiile de pasteurizare răspund în totalitate cerințelor EURONORMA.


DETALII TEHNICE:


Întreaga linie este montată pe o platformă de oțel inoxidabil rezistentă la acizi.
Presiunea maximă de lucru este de 10 bar.
Instalația de pasteurizare include următoarele componente principale :
 
•    Vas intermediar;
•    Pompe de produs (inclusiv pompa BOOSTER);
•    Schimbător de căldură cu plăci, cu 3-6 compartimente de schimb termic, în funcție de necesitățile tehnologice ale cumpărătorului;
•    Instalații interne complete (electrice, apa rece-caldă, abur, control proces, tehnologice);
•    Valve automate sau manuale;
•    Serpentina de menținere - timp de menținere până la 600 sec;
•    Grup de reglare a temperaturii produsului la ieșire ( intre 4 - 50℃ );
•    Platformă rezistentă la acizi.

SISTEMUL DE CONTROL:


În general comanda instalației este asigurată prin intermediul unui PLC. Acesta asigură respectarea parametrilor de lucru și efectuează următoarele:
 
•    Controlul pompelor (start/stop);
•    Controlul și modificarea automată a temperaturii de pasteurizare;
•    Recircularea automată a produsului, în cazul în care temperatura de pasteurizare este prea scazută sau presiunea diferențială dintre - compartimente se modifică;
•    înregistrarea automată a parametrilor de lucru ai pasteurizatorului ( temperatură, presiune, etc.);
•    Spălarea instalației utilizând vasul intermediar.


ECHIPAMENT PERIFERIC :
 
Pasteurizatorul poate fi proiectat pentru conectarea la următoarele echipamente periferice :
•    Dezaerator;
•    Omogenizator;
•    Separator centrifugal.

Echipament opțional:


Unitatea de pasteurizare poate fi extinsă pe baza unor echipamente opționale, pentru a îndeplini următoarele funcții :

•    Asigurarea și controlul diferențelor de presiune pentru a preveni amestecul produsului pasteurizat cu cel nepasteurizat;
•    Controlul și reglarea automată a temperaturii inițiale și intermediare;
•    Spălarea automată a pasteurizatorului cu unitate de spălare CIP;
•    Sistem automat pentru dozarea agenților de spălare;
•    Vizualizarea operațiilor pasteurizatorului prin intermediul unui monitor;
•    Conectarea pasteurizatorului la un sistem central de comandă și achiziții de date;
•    Orice alte opțiuni la cererea clientului.

Capacități nominale, Versiunea standard :

•    Pasteurizarea laptelui : 1.000 ÷ 50.000 l/h
•    Pasteurizarea smântânii și a altor produse : 1.000 ÷ 10.000 l/h