CAPACITATE ZILNICA : 250 litri – 1500 litri
Microberăriile sunt fabrici de bere de capacităţi reduse. Cu aceste miniberării se poate produce bere de casă, filtrată sau nefiltrată . Această bere este total diferită de cea industrială. În funcţie de dorinţele clientului, se pot încerca diferite reţete de bere.
Calităţile berii produsă cu propria berarie :
Testul care pune în evidenţă diferenţa între cele 2 beri : daca berea din comerţ este lăsată un timp pentru a se evapora dioxidul de carbon, se poate observa gustul real care este extrem de neplăcut (atunci cand berea are un adaos mare de dioxid de carbon nu se poate observa foarte usor adevaratul gust), în timp ce berea domestică îşi păstrează gustul desăvârşit şi după evaporarea dioxidului de carbon.
Avantajele acestei afaceri :
preţul de producţie este foarte mic rezultând un profit considerabil
lipsa concurenţei de acest gen pe piaţă ; în timp ce în Romania există doar cateva berarii de acest fel, in Slovenia ( ţara de producţie a acestor berării ), la o populaţie de 2 milioane de locuitori, există sute de microberării. Concurenţa lipseşte cu desăvârşire şi unicitatea garantează în mare masură succesul, din punctul de vedere al clientelei.
În timp, lumea va realiza din ce în ce mai mult diferenţa de calitate dintre cele 2 tipuri de bere.
Microberăriile sunt formate din 3 părți distincte:
Bucătaria;
Tancurile de fermentare;
Tancurile de stocare.
1.BUCATARIA
Componența:
Tanc termoizolat pentru fierbere;
În acest tanc începe procesul de fabricare. Aici se introduce malțul și apa rece. Ulterior acest amestec este încălzit prin recirculare prin serpentinele din boiler până se ating diferitele praguri de temperatură. Acest tanc este dotat cu un agitator care amestecă mustul în timpul încălzirii.
Boiler - pentru preparare apă caldă
în interiorul acestui boiler se regăsește o serpentină prin care circulă mustul în vederea încălzirii.
Pompa de reciculare
Pompa recirculă mustul între tancul termoizolat și boiler. Acest proces de recirculare este controlat prin intermediul unor senzori de temperatură și a unor automate programabile;
Tanc pentru filtrare, dotat cu o sită pe toată suprafața fundului
Tanc rezervor, amplasat sub tancul pentru filtrare, în care curge berea filtrată.
Din acest rezervor berea este evacuată printr-un schimbător de căldură cu plăci, unde este răcită până la 14 ° C.
Tanc de stocare apă fierbinte, dotat cu o rezistență ce menține apa la o anumită temperatură. Apa fierbinte este utilizată la spălarea borhotului rămas după filtrare.
2.TANCURILE DE FERMENTATIE
În general capacitatea unui tanc este bine să fie dublă față de capacitatea unei sarje;
Numărul tancurilor de fermentare și stocare este la alegerea clientului, în funcție de capacitatea de bere care se dorește a fi produsă lunar. Modulul standard pentru bucătăria de 250 litri/șarjă, conține 2 tancuri de fermentare și 2 tancuri pentru stocare - capacitate 400 litri fiecare.
Tancurile sunt termoizolate
Procesul de fermentare durează între 10-14 zile și are loc în 2 faze:
fermentarea primară : aici are loc transformarea celei mai mari părți din zahărul fermentabil în alcool și bioxod de carbon, rezultând berea tânără.
fermentarea secundară sau maturarea:: se continuă fermentarea extractului , iar berea se limpezește și se saturează în dioxid de carbon.
3.TANCURILE DE STOCARE
În aceste tancuri berea este presurizată cu CO2.
Tancurile se pot conecta direct la dozator, mașină de ambalat la sticlă sau pet.
Pentru detalii, sunati la +40 728 302 588.