Home » Instalatii si linii procesare » Linii pentru branzeturi moi, proaspete

Linii pentru branzeturi moi, proaspete

Brânzeturile moi sunt tradiționale și populare pe piață. În funcție de metoda de procesare și ambalare structura branzeturilor variază de la boabe mici la tartinabil. Culoarea variaza de la alb la galben pal. Au un gust bine definit de lapte acru, urmat de un ușor gust de smântână. Randamentul este între 11% și 15%, în funcție de conținutul de cazeină și grăsime din lapte. Se efectuează coagularea, tăierea și procesarea prin căldură. După aceea, zerul este drenat, cantitatea de produs este răcită la 8°-10°С. Pe urmă produsul obținut este ambalat.

Caracteristicile produsului finit:

- Conținut de umiditate cuprins între 65 și 80%, în funcție de conținutul de grăsime;

- Conținutul de grăsime de la 0 la 18%;

Acest tip de brânză poate fi oferit pe piață cu aditivi de fructe/gem, stafide și alți aditivi., în funcție de alegerea clientului.

Brânză de vacă (cottage cheese)

Este o brânză moale, care nu necesită maturare și este gata pentru consum imediat după finalizarea procesului de fabricație. Este un bob de proteină ​​stabilizat, spălat și răcit cu apă pasteurizată. Aceasta este fabricată din lapte degresat amestecat cu smântână. Se poate ajunge la un randament de 30%, fapt care face din acest produs un produs lactate foarte atractiv pentru clienți. Culoarea sa este de albă până la galben pal, cu un gust de lapte acru și de smântână ușoară.

Boabele pot fi clasificate după cum urmează:

- Boabe mici, cu o dimensiune de la 3 la 6 mm;

- Boabe medii, cu o dimensiune de la 6 la 9 mm;

- Boabe mari, cu o dimensiune de la 9 la 12 mm;

Unii producători preferă să nu îndepărteze „praful” de brânză rezultat din procesul tehnologic de producție, fapt care scade calitatea produsului finit transformându-l într-un produs format dintr-o masă pulpoasă. Produsul cel mai apreciat pe piață este brânza cu boabe mari și bine definite. Apariția pierderilor este redusă la minimum în liniile de producție ale furnizorilor nostri, datorită proiectării unice ale acestor linii de producție. Designul permite reducerea pierderilor în timpul procesului de scurgere. În funcție de cantitatea, tipul de cultură inițială și temperatura de coagulare, procesul tehnologic poate fi:

- Scurt, cu o temperatură de coagulare de la 32° până la 34°С și o durată de la 6 până la 8 ore;

- Prelungit, cu o temperatură de coagulare de la 22° până la 23°С și o durată de la 10 până la 12 ore.

Caracteristicile uzuale ale produsului finit sunt:

- Conținutul de umiditate de la 75% la 80%;

- Conținut de grăsime de la 2% la 8%;

- Conținut de sare de 1%.