Home » Instalatii si linii procesare » Linii pentru branzeturi tari, fermentate

Linii pentru branzeturi tari, fermentate

Brânzeturile cu structura densă sunt: parmezan, emmental, gouda și altele, în funcție de zona de producție.


Pentru a obține structura densă și înainte de presarea în forme, brânza separata în zer trebuie să fie supusă unei presări preliminare pentru a forma un strat care este ulterior tăiat și plasat în forme. Pre-presarea se realizează de obicei la o presiune de 60 kg / сm². Presiunea poate fi reglată în funcție de produs.


De asemenea, există și brânzeturi cu o structură granulată, precum brânza tilsit și altele. Diferența dintre această brânză și brânza cu structură densă este că, în timpul procesului de fabricație etapa de presare preliminară nu există. Amestecul caș - zer este transportat printr-un modul de drenaj pentru separarea completă a zerului. Coagulul se descarca în forme și apoi începe etapa finală de presare.


Aceste tipuri de brânză pot fi produse fără presare finală. În acest caz, formele vor trebui să fie rotite pentru a realiza modelarea produsului cu două fețe.