Home » Instalatii si linii procesare » Linii pentru lapte praf

Linii pentru lapte praf

 

Firma noastră ofera linii complete pentru producție lapte praf. Tehnologia utilizată in producția laptelui praf se numește ”milk spray drying” – uscarea laptelui prin pulverizare. Avantajele aceste tehnologii sunt bine cunoscute: termen de valabilitate de până la unul sau doi ani, ușurința transportului produsului finit (fata de laptele proaspăt, care are un conținut de apă de 86 – 88%) – ceea ce face această tehnologie foarte avantajoasă. Nu în ultimul rând, calitatea oferită este în concordanță cu normele și standardele europene, datorită tratamentului ”blând” la care produsul este supus prin procesele speciale aplicate.

Laptele praf și produsele derivate din lapte, precum zerul și proteinele, sunt utilizate în industria alimentară pentru prepararea: mâncărurilor pentru copii, alimentelor dietetice, energizantelor, produselor de cofetărie ca și ciocolata și înghețata, băuturilor instante precum cappuccino, băuturi pe bază de cacao, etc.

Producția laptelui praf începe cu pre-tratarea laptelui, care se referă la recepția și răcirea laptului crud, stocarea, pasteurizarea și reglarea grăsimii, stocarea laptelui pasteurizat și stocarea smântânii pentru posibila producție de unt sau smântână. Laptele si produsele lactate pot avea o concentrație de materie uscată de la 6 – 12% până la 40 – 60%; ceea ce face din producția prin ”milk spray drying” (uscare prin pulverizare) o metodă ieftină. Vaporizatoarele cu vid sunt folosite în acest scop. Laptele este concentrat la o temperatură mică, pentru cu proteinele și lactoza să rămână intacte.

Uscarea prin pulverizare este cea mai comună, eficientă și economică modalitate de a usca produsele lactate, garantând o calitate ridicată a produsului, fără a degrada calitătile acestuia, proteinele și lactoza. Furnizorul nostru propune uscătoare prin pulverizare printr-un atomizor cu disc centrifugal și duze de presiune; uscătoarele prin pulverizare multi-fazice sunt în așa fel echipate, încât să efectueze procesul de uscare la temperaturi mai joase și să răcească produsul; pot fi adăugate sisteme de încălzire cu abur sau electrice. Uscătoarele oferite de furnizorul nostru produc un lapte praf foarte solubil, care conține microsfere cu mărimea boabelor diferită, în funcție de atomizorul folosit și de procesul aplicat.

Întreg procesul poate fi controlat de la panoul de control, astfel fiind sigur, rapid și flexibil. De la panoul de control se efectuează controlul procesului de producție și condițiile de operare. De asemenea, există mai multe panoul de control locale, de la care se administrează frecvențele de lucru, rețetele, semnalele de alarmă, spălarea, etc.

Pentru a menține continuitatea ciclurilor de producție, este necesar ca procesul de spălare a instalației să se plănuiască cu atenție. Deși spălarea se poate efectua manual și semi-automat, noi recomandăm ca spălarea sa fie efectuată de un sistem CIP automat, care să fie conectat la panoul de control.

Capacităție oferite sunt de la 2000 l de lapte pe ora până la 16000 l/h.