Home » Instalatii si linii procesare » Linii pentru urda (ricotta)

Linii pentru urda (ricotta)

 

Foarte apreciată de către consumatori, urda este un produs lactat obținut prin fierberea zerului dulce rămas după prepararea cașului. Are o textură moale și fărâmicioasă. Este asemănătoare cu brânza italiană „ricotta”, având un conținut bogat de proteine și puține grăsimi.

Realizate în întregime din oțel inoxidabil AISI 304, instalațiile de producție urdă (ricotta) efectuează întregul proces de producție, incă din fazele de umplere, de tratament termic, stoarcere, omogenizare, etc.

Pentru produse delicate cum este urda (ricotta), o tehnologie inovatoare și rafinată este esențială. În consecință, oferim linii de producție complete din punctul de vedere al calității, al igienei și siguranței. Furnizorul cu care colaborăm pentru instalațiile de urdă oferă astel de instalații care contin floculatoare de diferite dimensiuni, realizate în întregime din oțel inoxidabil AISI 304, cu un fund în formă de con pentru o descărcare perfectă a produsului. Sistemul special de injecțare aburi și partea de jos cu descărcare centrală permite o agitare corectă a zerului. Aceste două elemente oferă cel mai mare randament. Partea de jos în formă de con și laturile floculatorului sunt izolate termic. Acesta dispune de o trapă de inspecție pe tavan și un sistem de spălare eficient. Functionarea floculatoarelor este complet automatizata, și acestea sunt echipate cu toate conexiunile necesare pentru adăugarea de aditivi tehnologici, sau pentru controlul temperaturii și nivelului. Floculatorul este de asemenea echipat cu panou de control în funcție de cerințele specifice ale clientului. Pentru un acces facil, unitățile sunt prevăzute cu o pasarelă și cu scară.

Pentru drenarea și uscarea urdei propunem două soluții cu niveluri diferite de automatizare. Prima soluție prevede un rezervor de scurgere, montat sub floculator; rezervorul poate fi prevăzut cu un capac de spălare CIP. În interiorul rezervorului există un buncăr cu o pompă utilizată pentru transferul produsului. A doua soluție cuprinde un tunel din oțel inoxidabil AISI 304 cu bandă în interior pentru drenarea și uscarea produsului. Echipate cu trape de inspecție, structura tunelului permite spălarea CIP a benzii transportoare (realizate din material plastic non-toxic) și curățarea ușoară de igienă de zi cu zi. Viteza de alimentare a produsului pe centura de drenaj este controlată prin intermediul unui convertizor static de frecvență. O pompă cu surub și o pompă centrifugală instalate în tunel, prevăd transferul regulat al produsului și al zerului evacuat. La sfârșitul ciclurilor de drenaj și uscare, urda este transferată la unul sau mai multe mixere, unde poate fi îmbogățita cu alte componente înainte de fazele de omogenizare și ambalare.