Destinat inchegarii laptelui, taierii si mixarii coagulului, presarii branzei, evacuarii zerului:
- realizează obținerea diferitelor tipuri de brânzeturi: telemea, cașcaval - pentru obținerea cașcavalului mai este nevoie de un opâritor -, branza proaspata;
- modulul poate fi conceput și dimensionat în funcție de dorința clientului;
- are doua modalitati de încălzire: conectarea la o sursa de apa caldă (centrala termică) sau prin rezistențe electrice proprii.
Echipamentul este fabricat in conformitate cu standardele internationale, reglementarile CE si respectand cele mai noi inovatii din industria laptelui.
COMPONENTA MODULULUI
1. Vana mecanizata deschisa pentru branzeturi
- import Slovenia
- Domeniu de utilizare: vana este utilizata pentru efectuarea tratamentelor termice si mecanice (incalzire, racire, mentinere, etc) necesare la procesarea branzeturilor. Constructia speciala permite aplicarea unor tratamente termice intr-un domeniu de temperatura cuprins intre 3 ¸ 85 oC. Impreuna cu gama de accesorii care pot fi livrate aceste vane pot raspunde oricaror cerinte tehnologice ale utilizatorului.
- Componenta: vanele sunt proiectate si executate in concordanta cu standardele europene si cu ultimele noutati in domeniul utilajelor pentru industria laptelui si prezinta urmatoarele caracteristici importante :
- executie integrala din otel inoxidabil 1.4301 cu respectarea cerintelor tuturor standardelor pentru industria alimentara
- pereti tripli, cu izolatie termica din spuma poliuretanica
- schimbul termic se realizeaza direct atat pe fundul vanei cat si prin virola laterala, ceea ce determina un randament ridicat
- incalzirea se face cu un sistem de rezistente electrice amplasate pe fundul vanei sau prin recirculare apa calda intre peretii vanei (conectare la o sursa de apa calda)
- racirea laptelui se face cu apa de retea sau apa racita intr-un schimbator de caldura cu placi. Pentru vanele de capacitate mare se poate utiliza pentru racire si apa gheata.
- este asigurata o respectare foarte precisa a temperaturilor setate.
- vana este prevazuta cu trei harfe de taiere.
Componenta echipamentului de baza:
- Vana cu pereti tripli din inox, termoizolatie cu spuma poliuretanica
- Motoreductor pentru agitare
- Racord de evacuare cu robinet, DN 65
- Senzor de temperatura la baza vanei
- Harfa de taiere din trei parti, cu reductor, turatie reglabila intre 5 - 30 rot/min
In functie de dorintele clientului, vana poate avea capacitati diferite:
2. Vana de presare a coagulului (variante de crinta clasica)
Cu cuva interioara din tabla perforata + capace din tabla perforata, pentru presare, presarea se face cu suruburi.
Componenta:
-vana exterioara
- batiu de sustinere
- roti din inox + cauciuc
- cuva interioara confectionata din tabla perforata, pentru scurgerea zerului.
- conducta de evacuare zer, Dn 50
- capace de presare, cu perforatii pentru scurgerea zerului
- presare cu suruburi
Dimensiuni de gabarit: 1300 x 800 x 1000 mm
Inaltimea vanei interioare: 300 mm
3. Pompă centrifugală, pentru transfer zer
- model WILO, Germania
- material: otel inox AISI 316
- etansare: cu presetupa IGV
- debit maxim: 15.000 l/h
- presiune de refulare: 2 bar
- motor electric: 2,2 kW/ 2900rot/min
- senzor prezenta lichid, pentru protectia pompei
- temperatura max. a produsului vehiculat: 95 oC
4. Tablou electric de comandă
Este amplasat pe platforma, si este destinat pentru:
- convertizor de frecventa agitatoare vana mecanizata
- reglare viteza de rotatie
- comutare sens de rotatie
- actionare pompa recirculare apa calda
- actionare pompa evacuare zer
- indicare temperatura produs in vana
5. PLATFORMA
Este executata din otel inox si asigura accesul facil la vana mecanizata si la crinta. Platforma este prevazuta cu balustrade de protectie.
Acest modul este ideal pentru:
- - Fermieri
- - Capacitati mici de productie