Home » Utilaje » Bactofugi centrifugale

Bactofugi centrifugale

Îndepărtarea bacteriilor din lapte (și zer) permite îmbunătățiri semnificative ale calității produselor finale. De exemplu, în procesele de producție, în care în timpul procesării complete temperatura laptelui nu se ridică peste 50°C - la fel ca în producția de brânză din lapte crud, de exemplu - o calitate superioară a produsului poate fi atinsă atunci când se utilizează o bactofugă.
Reacțiile adverse, adesea cauzate de bacterii, sunt fermentația acidă și umflarea brânzei. Mai mult, motivul pentru o viață redusă de raft a brânzei moi și a produselor pe bază de brânză moale poate fi prezența bacteriilor. În mod similar, îndepărtarea bacteriilor contribuie foarte mult la termenul de valabilitate mai lung de lapte proaspăt și la o calitate mai mare a produselor derivate din zer, cum ar fi proteinele serice. Bactofugele reprezintă soluția optimă pentru îndepărtarea bacteriilor - folosită cu lapte cald (în mod ideal la 55 - 60°C) pentru o eficiență maximă de separare, acestea garantează o rată de îndepărtare a bacteriilor la cel mai înalt nivel.
Caracteristici și avantaje
-    Curățitoare centrifugale cu auto-curățare, proiectate să fie conectate la instalația CIP automatizată;
-    Încorporat, control manual de presiune din spate pentru ușurința instalării și a funcționării;
-    Finisaj de calitate superioară, a oricărei suprafețe (piese urscate și umezite) pentru o igienă optimă;
-    Motor de control optimizat pentru pornire ușoară, recuperare rapidă a vitezei după descărcare și un consum redus de energie;
-    Lubrifiere inovatoare pentru a garanta condiții optime de lucru și viață de lungă durată pentru rulmenți;
-    Evacuări solide controlate ca timp care permit ajustarea evacuărilor exacte.

Modele și capacități oferite

Capacitati-bactofugi-centrifugale