Home » Utilaje » Curatitoare centrifugale

Curatitoare centrifugale

Procesul de clarificare a laptelui reprezintă un pas foarte important în procesul de prelucrare a laptelui atunci când se doresc produse lactate de calitate înaltă. Scopul clarificării laptelui este îmbunătățirea calității laptelui prin îndepărtarea impurităților solide, cum ar fi murdăria, paie, păr și nisip, particule de celule somatice și bacterii.
Separarea eficientă a impurităților solide este strict legată de vâscozitatea laptelui: cu cât este mai mică vâscozitatea, cu atât este mai mare efectul de separare. Prin urmare, pentru clarificare, laptele cald este preferat laptelui rece și o temperatură în jur de 50°C poate fi considerată ca fiind optimă pentru a obține eficiență maximă. Cu toate acestea, în special în acele zone în care calitatea laptelui crud este discutabilă, o clarificare a laptelui este foarte des efectuată pe lapte rece, de îndată ce este primit de fabricile de produse lactate. Separatoare centrifugale speciale, de exemplu curățitoarele, sunt folosite pentru clarificarea laptelui, chiar dacă pot fi folosite și separatoarele centrifugale normale; în acest caz, rezultatele sunt de o eficiență mai mică (până la 50-60% mai mică), iar separarea impurităților trebuie considerat un efect secundar.
Caracteristici și avantaje
-    Curățitoare centrifugale cu auto-curățare, proiectate să fie conectate la instalația CIP automatizată;
-    Încorporat, control manual de presiune din spate pentru ușurința instalării și a funcționării;
-    Finisaj de calitate superioară, a oricărei suprafețe (piese urscate și umezite) pentru o igienă optimă;
-    Motor de control optimizat pentru pornire ușoară, recuperare rapidă a vitezei după descărcare și un consum redus de energie;
-    Lubrifiere inovatoare pentru a garanta condiții optime de lucru și viață de lungă durată pentru rulmenți;
-    Evacuări solide controlate ca timp care permit ajustarea evacuărilor exacte.

 

Modele și capacități oferite

Modele-si-capacitati-curatitoare