Home » Utilaje » Vana presa pneumatica

Vana presa pneumatica

Execuția acestor vane prese pneumatice prevede o bandă transportoare de golire pe partea inferioară a mesei, cuțite de tăiere în față și capace mobile de presare, cu cilindrii pneumatici. Amestecul de coagul si zer este descarcat in vana presa, zerul este evacuat prin placile perforate si prin banda filtranta, dupa care intreaga masa de coagul este presata cu ajutorul capacelor de presare, actionate pneumatic. După presare banda transportoare deplasează masa de brânză către cuțite, care o taie in blocuri. Spălarea este manuală sau cu CIP.
În ceea ce privește materialul din care sunt fabricate vanele prese, componentele care intră în contact cu produsul sunt realizate din oțel inoxidabil AISI 304.


Compoziţie:
- cuva adâncită pentru colectarea amestecului de coagul si zer
- plăci pentru scurgere (segmente)
- postament solid
- vasul tampon de colectare zer
- capace mobile de presare, prevazute cu cilindri pneumatici
- banda de transport pentru scurgere si miscare masa de branza, cu acționare mecanica
- punte față cu cuțite cu acționare pneumatică
- panoul de control a procesului
- reglarea simplă a forței de presare


•    Drenaj
Scurgerea se fectuează prin banda de transport și prin grilele de drenaj din față și în partea din spate a vanei. Zerul este colectat într-un recipient sub vas și este evacuat cu o pompa.
•    Presare
Executie cu capace cu cilindrii de presare, amplasate pe toata lungimea vanei. Cilindrii apasă plăcile de presare. Presiunea poate fi setată de la 1 kg până la 3 kg per kg de brânză.
•    Tăiere
Banda de transport deplasează masa de brânză in zona cuțitelor. Formatul este dat de cursa benzii de transport, precum și de distanța dintre cuțite. Putem ajusta formatul prin modificarea înălțimii masei de brânză și mișcarea benzii. Distanta între cuțitele este fixă.
•    Mișcare
Viteza de inaintare a benzii poate fi reglabila
•    Funcționare
Manuală cu comutatoare pentru mișcarea benzii și tăiere, sau complet automatizata.


De asemenea, oferim si vane prese pneumatice de capacitati mai mari, complet automatizate si cu spalare CIP. Acestea sunt proiectate pentru presarea preliminară a amestecului coagul cu zer, în fabricarea brânzeturilor cu structură densă. Presiunea maximă care poate fi atinsă este de 60 g / cm² și este determinată de tipul de brânză. Amestecul coagul si zer este alimentat prin conductele bilelor de spalare. În timpul funcționării bilele de spalare sunt dezinstalate. După presare serul este evacuat prin intermediul unei benzi de scurgere, care este instalata în partea de jos a vanei. La sfârșitul acestui proces cheagul este transportat afară. In partea din față a vanei sunt instalate o ghilotină pneumatica pentru tăiere transversala și cuțite pentru tăiere longitudinală. Ciclurile de presare și îndepărtarea a cheagului și spălarea CIP sunt complet automatizate. Capacitatile acestor module sunt de la 5000 – 8000 l/h.