Capacități: între 500 l ÷ 10.000 l;
Domeniu de utilizare: tancurile sunt utilizate pentru efectuarea tratamentelor termice (încălzire, răcire, menținere, etc) la laptele destinat produselor acidofile sau la smântână și sunt executate integral din oțel inoxidabil 1.4301, cu respectarea cerințelor tuturor standardelor pentru industria alimentară.
Componența echipamentului de bază:
- Construcție închisă, spălare în CIP
- Vană cu pereți tripli din inox:
- interior - tabla luciu oglindă 1.4301, grosime 2 mm;
- intermediar – tablă mată, grosime 2 mm;
- exterior – tablă satinată 1.4301, grosime 1 mm.
- Termoizolație cu vată minerală între pereți
- Spațiul dintre peretele interior și cel intermediar are o configurație care determină o circulație continuă de apă caldă sau rece, rezultând astfel un randament ridicat de schimb termic.
- Motoreductor pentru agitare, turație agitator variabilă. Agitatorul este cu sistem rapid de fixare – demontare.
- Racord de umplere/evacuare cu robinet, DN 40 sau DN 50 (la alegerea beneficiarului). Beneficiarul trebuie să specifice dacă dorește ca umplerea/golirea să se facă printr-un singur racord amplasat în partea de jos a tancului (este situația cea mai frecventă la tancurile de iaurt, pe considerente de igienizare) sau să existe racorduri diferite de umplere/golire.
- Tablou electric de comandă
- Senzor de temperatură și regulator de temperatură pentru indicarea temperaturii produsului